Muusikot

AVAJAISESITYS

Musiikkikasvatuksen opiskelijat avaavat kasvatustieteen päivät Vesi-Water-esityksellä. Esitys pohjaa Mikko Pietilän lauluun, joka on osa yksikössä tehtyä moninaista maailmaankuvaa pohtivaa Maa-ilma-vesi-tuli-sävellysprojektia.


Musiikissa yhteen tuleminen, kuorona, muodostaa filosofisen näkökulman: minä olen, koska sinä olet.

E-KOODI

E-koodi on ammattimuusikoista koostuva bilebändi, jonka keulakuvina on kaksi naissolistia. Bändin energinen esiintyminen luo tilaisuuteen kuin tilaisuuteen hyvän fiiliksen ja loistavan meiningin. Settilista sisältää paljon tuttuja klassikoita, joiden lisäksi bändi soittaa myös tämän hetken kuumimpia hittejä ja päivittää ohjelmistoa jatkuvasti!

Tuki ja kannustus, jonka olemme saaneet musiikin harrastamiseen lapsena ja nuorena opettajilta, on mahdollistanut meille musiikin ammattilaisuuden tänä päivänä. Olemme 6 ammattimuusikkoa, joista 5 myös musiikinopettajia.

AKSELI SAARIJÄRVI

Akseli Saarijärvi on oululainen nuori muusikko, viulunsoitonopettaja ja tuleva musiikinopettaja. Nuoresta iästä huolimatta hänellä on pitkä ura musiikin saralla. Hän aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana ja on esiintynyt sekä koti-että ulkomailla erilaisilla keikoilla.


Musiikkikasvattajuus on hänelle kutsumusammatti, joka muodostuu halusta ja kunnianhimosta jatkaa musiikin perinteitä uusille sukupolville. "Musiikkiikn kasvaa kiinni samalla tuntien , että saa tehdä työtä mihin omat lahjat on tarkoitettu." Musiikki on henkinen voimavara jonka moni tunnistaa omassa elämässään kuuntelun, laulamisen, soittamisen, tanssimisen jne kautta.


Kasvatustieteen päivien päätöstilaisudessa kuullaan otos Johann Sebastian Bachin yhdestä sooloviulusarjasta. Barokin aikakautena ainoastaan yhdelle soittimelle säveltäminen oli jo suosiossa ja urkurina tunnettu Bach osoittautui myös taitavaksi viulistiksi. Moniäänisyysteema korostuu kappaleessa eri äänien välisinä harmonioina, jännitteinä ja purkauksina sekä lopetuksina